Skifertak

  • Vår takskifer er en leirskifer. Den er hard, og er egnet for norske forhold.
  • 40*40 er det mest populære formatet for skifer til tak.  Det passer på alle hus
  • Fargen er mørk grå, med ett vakkert fargespill.
  • Tykkelsen er fra 10 til 13mm. Skiferen er om nødvendig kalibrert på baksiden, noe som gjør arbeidet med å legge skiferen langt enklere enn skifer med stort tykkelsesintervall.
  • Hver palle inneholder ca 19 kvadratmeter. Vi kan ordne med transport, normalt blir mye av skiferen løftet direkte på taket med en kranbil, det sparer mye tid
Takskifer 40*40

Takskifer, dimensjonerProduktnummerAntall pr pallVekt pr m2Pris
40*403000ca 18m2ca 40 kg599,- inkl MVA pr m2
40*40 fotstein3001ca 250 stkca 40 kg86,- inkl MVA pr stk

Hvorfor velge takskifer?

Vakkert

Ett skifertak ser fantastisk ut, det går i ett med naturen på hytta, samtidig som det er ett flott blikkfang i tettbygde strøk.

Vedlikeholdsfritt

Ett skifertak er vedlikeholdsfritt. Bruk tid og penger på noe annet enn vedlikehold 
av taket.

Varig

Ett skifertak kan ligge i 100 år, og lenger! Legger du skifertak på ett godt undertak, så trenger du ikke tenke på og bytte det igjen.

Ekslusivt

Ett skifertak er eksklusivt. Det koster litt mer enn takstein, samtidig får du ett tak du kan være stolt av.

Lav vekt

Mange tror at vekten på ett skifertak er høyt, det stemmer ikke. Dette er ingen bekymring, ett skifertak fra Smartstone veier kun 45 kg per kvadratmeter.

Rett fra naturen

Skifer er ett naturprodukt, om du tenker på miljøet, velg skifertak.

Kontakt oss​

Har du noe spørsmål kan du kontakte oss gjennom skjemaet eller via telefon. 

Kontakt Oss
Personvernerklæring *

41 36 17 12

Vi tar telefonen!

Kanalgata, Larvik

post@smart-stone.no

Skifertak fra Smartstone

Takskifer har en lang tradisjon i Norge, og spesielt på vestlandet kan en se mange hus med takskifer. I dag er det populært i store deler av landet, og mange virkelig fine hus og hytter bruker takskifer. Takskifer kan komme i mange former, farger, og kvaliteter.

Former: Det mest normale formatet idag er firkantskifer. Skiferen ligger med spissen nedover, og det blir ett flott mønster. Det er også tradisjon for lapp/dråpe/tunge-skifer, mange kirker har benyttet seg av denne fasongen, samtidig som noen bygg også benytter seg av rektangulær skifer. Det er også ett mangfold i størrelser, tidligere var det mer normalt med mindre skifer, men idag legger folk skifer i størrelser opp til 80*80 cm! Det mest normale formatet er allikevel firkantskifer i størrelsen 40*40 cm.

Farger: Det finnes ulike farger på takskifer, og det er selvsagt avhengig av hvor skiferen er utvunnet. Skal en ha norsk takskifer, så er det i hovedsak to typer; Altaskifer som er grå/grønn/sølv-farget, og Ottaskifer som er mørk, men ruster på taket over tid. Smartstone selger en vell så fin skifer fra Kina, den er mørk grå med en overflate som gir ett flott spill i sollys, og blir mørk når den er fuktig.

Takskifer 40*40
Dekorativ takskifer
Takskifer i solskinn

Skifertak er en langsiktig god investering

Når man vurderer om et nytt tak er dyrt eller billig er det en rekke faktorer som må tas med i betraktningen.

De fleste bygger et hus eller hytte med en intensjon om at det skal holde i mange år. Helst resten av ditt liv. Det er selvfølgelig forskjell på hvor lenge forskjellige deler av huset vil holde før det er nødvendig med vedlikehold og oppussing. Taket er et av de viktigste komponentene i et hus, og det å ha et tak som til enhver tid er i god stand er en nødvendighet for å opprettholde kvaliteten på resten av huset.

Vi har satt opp en eksempelkalkyle for hva totalkostnaden for takskifer og torvtak vil være over tid for et tak på 100 m2 etter 100 år, 30 år og 1 år. Vi forutsetter at materialkostnad for undertak av takene vil koste omtrent det samme: 500,- pr m2, og også at frakt for de to takene vil koste det samme: 20.000,-. Dette er selvsagt et eksempel, pris på frakt avhengig av hvor i landet bygget ligger og hvor mye som skal fraktes.  Vi har regnet 500 kr i timen pr vedlikeholdstime. I vår kalkyle regner vi med at et gjennomsnittlig torvtak holder i 30 år før det må byttes. 

Vi har estimert 10t i året for vedlikehold av torvtak. I dette inngår at man slår og fjerner dødt gress, busker og trær, vanning, gjødsling og kalking. Vi har estimert 1t i året for vedlikehold av skifertak, da skifertak er tilnærmet vedlikeholdsfritt. 

Vi har ikke tatt med verdiøkning av eiendommen som følge av valg av takdekke –  selv om et skifertak statistisk sett vil øke salgsverdien av din eiendom.

Skifertak og torvtaks prisutvikling over tid